Vila Nora, Rakovac

Dobio sam priliku da fotografišem vilu „Nora“ u Rakovcu, nedaleko od Novog Sada. Tokom tročasovnog fotografisanja i snimanja dronom, sam se trudio da prikažem maksimum koji ona pruža.

Čarolija nastaje kada padne noć, a svetla Novog Sada postaju diskretna pozadina koja doprinosi očaravajućoj panorami grada.

Ovo izazovno fotografisanje trajalo je oko 3 sata, s posebnim fokusom na čekanju zalaska sunca kako bismo postigli savršene fotografije. Zanimljivo je da su se svetla u Novom Sadu i na samoj vili sama upalila, doprinoseći magičnom trenutku kada su se svetlosne konture grada i ove prelepe vile spojile u jedinstvenu panoramu.

Enterijer

U skladu sa ograničenim budžetom klijenta za fotografisanje enterijera, fotografisao sam celu kuću za svega jedan sat. Uz brz rad, uspeo sam da zabeležim sve prostorije.

Sa više vremena na raspolaganju i većim budžetom mogao bih dodatno istražiti bolje kadrove, otvoriti zavese i pustiti više prirodnog svetla kako bih iskoristio okolni pejzaž i pogled ka Novom Sadu, čime bi se dodatno obogatila dinamika i atmosfera prostora. To bi sigurno bilo vizuelno impresivnije, ističući jedinstvenost i karakter svakog kutka enterijera.